336555
Book
In basket
Jadalne kwiaty / Małgorzata Kalemba-Drożdż. - Rozszerzone wydanie. - Bielsko-Biała : Pascal, 2021. - 357, [3] strony : fotografie ; 25 cm.
Słodkie pierwiosnki, kwaśne begonie, goryczkowe aksamitki, pikantne nasturcje - kwiaty mogą nie tylko przepięknie wyglądać, lecz także doskonale… smakować! Małgorzata Kalemba-Drożdż wprowadza je do swojej kuchni nie w charakterze dekoracji, ale jako danie główne. Rozsmakuj się w złocistej tarcie z kwiatami cukinii! Oczaruj gości czekoladowym tortem fiołkowym i lodami z magnolii! Zaserwuj pasztet z aksamitkami i kwiaty rzepaku w ostrym sosie! Poznaj magiczny smak zupy z liliowca i skosztuj wyśmienitej nalewki pierwiosnkowej.
"Jadalne kwiaty" to niezwykła książka kucharska. Dowiesz się, jakich kwiatów trzeba unikać, a jakie są w pełni bezpieczne, jak je zbierać i przechowywać, oraz przede wszystkim - jak przyrządzić z nich pyszne potrawy.
Media files:
Availability:
Wypożyczalnia Główna
There are copies available to loan: sygn. 398610 (1 egz.)
Notes:
General note
Na okładce podtytuł: 186 przepisów na dania z kwiatów.
W obrębie wydania nakłady z różnymi numerami ISBN. W obrębie wydania nakłady z różnymi cenami.
Bibliography, etc. note
Bibliografia, netografia na stronach 356-357.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again