Sortowanie
Źródło opisu
Katalog centralny
(2)
Forma i typ
Książki
(2)
Poradniki i przewodniki
(2)
Dostępność
dostępne
(2)
Placówka
Wypożyczalnia Główna
(2)
Autor
Betlej-Furman Grażyna
(1)
Czechowska Kinga
(1)
Drukort Magdalena
(1)
Suliga Barbara
(1)
Woźniak Beata
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(2)
Okres powstania dzieła
2001-
(2)
Kraj wydania
Polska
(2)
Język
polski
(2)
Temat
Wegetarianizm
(2)
Kuchnia polska
(1)
Potrawy jarskie
(1)
Weganizm
(1)
Zdrowe odżywianie
(1)
Gatunek
Książka kucharska
(2)
Publikacja bogato ilustrowana
(2)
Przepisy kulinarne
(1)
Dziedzina i ujęcie
Kulinaria
(2)
2 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Indeks.
Chciałbyś zrezygnować z jedzenia mięsa albo chociaż znacznie ograniczyć jego spożycie? A może już zostałeś jaroszem, ale zależy ci na wzbogaceniu swojej diety o nowe dania? Obojętnie, do której kategorii się zaliczasz, ta książka może być twoją kulinarną biblią. Dobrane w niej przepisy tworzą smakowite menu uwzględniające grupy składników, na których opiera się kuchnia wegetariańska: pełne ziarna zbóż, warzywa, strączki, owoce, orzechy i pestki oraz nabiał. Znajdziesz tu nie tylko świeże sałatki i lekkie zupy, ale także mnóstwo pomysłów na bezmięsne drugie dania oraz smarowidła i pasztety. Kuszące uzupełnienie książki stanowią receptury na desery w wersji wegańskiej, czyli bez mleka, masła i jajek. Przekonaj się, jak wielka jest odżywcza moc roślin.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Główna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 359763 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Kuchnia polska dla wegetarian / [przepisy Grażyna Betlej-Furman, Kinga Czechowska, Barbara Suliga, Beata Woźniak]. - Poznań : Olimp Media ; Ożarów Mazowiecki : Wydawnictwo Olesiejuk, copyright 2013. - 224 strony : ilustracje, fotografie ; 25 cm.
Na okładce: Zbiór przepisów na smaczne i proste dania jarskie.
Indeks.
Wegetarianizm w polskiej tradycji kulinarnej nigdy nie był popularny, dlatego osoby przestrzegające tej diety zwykle posiłkują się przepisami na egzotyczne specjały z dalekich stron świata. W naszej kuchni występuje jednak całkiem sporo smacznych dań jarskich. Receptury na nie zebraliśmy w niniejszej książce, mając nadzieję, że te rodzime smaki przypadną do gustu wegetarianom. Podajemy przepisy na różnorodne dania z jajek, m.in., omlet na kilka sposobów czy jajka zapiekane w pomidorach. Prezentujemy też całą gamę polskich zup w wydaniu bezmięsnych - od żurku i szczawiowej począwszy, a na chłodniku jagodowym skończywszy - oraz inne potrawy z warzyw i grzybów. Ponadto znajdziecie tu bogaty zestaw dań z mąki i ziemniaków. Kuchnia polska słynie przecież z pysznych klusek, pierogów, pyz i racuchów. Uzupełnienie publikacji stanowi dział z przepisami na dania z kaszy i ryżu, w którym obok pomysłów na risotto umieściliśmy nieco zapomniany budyń z kaszy jaglanej czy leguminę z kaszy manny.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Główna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 326595 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej