Sortowanie
Źródło opisu
Katalog centralny
(3)
Forma i typ
Książki
(3)
Poradniki i przewodniki
(2)
Albumy i książki artystyczne
(1)
Publikacje informacyjne
(1)
Dostępność
dostępne
(2)
Placówka
Wypożyczalnia Główna
(2)
Czytelnia BG
(2)
Autor
Gajos Grzegorz (1970- )
(1)
Kurowska Joanna
(1)
Kędzia Ewelina (1996- )
(1)
Piątek Emilia
(1)
Sikora Marta
(1)
Rok wydania
2020 - 2025
(2)
2010 - 2019
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(3)
Kraj wydania
Polska
(3)
Język
polski
(3)
Temat
Galeria Sztuki Współczesnej (Opole)
(1)
Kuchnia regionalna
(1)
Kuchnia wegańska
(1)
Kuchnia śląska
(1)
Niewidomi
(1)
Osoby niedowidzące
(1)
Osoby z niepełnosprawnością fizyczną
(1)
Pies asystujący
(1)
Pies przewodnik
(1)
Praca dyplomowa
(1)
Sztuka polska
(1)
Wydział Sztuki (Uniwersytet Opolski)
(1)
Wystawy sztuki
(1)
Temat: czas
2001-
(1)
Temat: miejsce
Górny Śląsk
(1)
Opole (woj. opolskie)
(1)
Gatunek
Publikacja bogato ilustrowana
(2)
Katalog wystawy
(1)
Książka kucharska
(1)
Poradnik
(1)
Praca dyplomowa
(1)
Praca licencjacka
(1)
Przepisy kulinarne
(1)
Dziedzina i ujęcie
Kulinaria
(1)
Kultura i sztuka
(1)
Opieka nad zwierzętami i weterynaria
(1)
3 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Dyplom licencjacki artystyczny wykonany pod kierunkiem dr hab. Magdaleny Hlawacz, prof. UO.
Książka poświęcona jest specyficznej pracy psów przewodników, asystującym osobom niewidomym i słabowidzącym. Zależało mi na rzetelnym przedstawieniu ich ważnej roli w życiu ludzi, którym towarzyszą, pokazaniu ich niezwykłych zalet. Chciałam też uświadomić czytelnikom, jak wiele obowiązków spoczywa na tych zwierzętach, a także na osobach zajmujących się szkoleniem i opieką nad nimi. (Autorka)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Główna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 396983, 402924 (2 egz.)
Książka
W koszyku
Dyplom magisterski artystyczny wykonany pod kierunkiem dr hab. Magdaleny Hlawacz, prof. UO.
Ilustracje na wyklejkach. Na odładce i stronie tytułowej: RoslinnieJemy.
„Kuchnia Górnego Śląska powszechnie kojarzy sie z obfitymi posiłkami - tłustymi i mięsnymi. Ponieważ urodziłam się w tym regionie i jednocześnie jestem wegetarianką, postanowiłam odczarować rodzime, śląskie dania. Mój dyplom - ilustrowana książka kucharska - proponuje roślinne zamienniki tradycyjnej kuchni. To 15 przepisów wyrastających z ducha Górna Śląska, ale różnych od stereotypowego półmiska rodziny z Pyskowic czy Mikołowa. Projekt został zrealizowany we współpracy z Kampanią RoślinnieJemy, prowadzoną przez organizację Otwarte Klatki". (Ewelina Kędzia)
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Główna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 23679 ŚM (1 egz.)
Czytelnia BG
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 23678 Ś (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia BG
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 22760 Ś (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej