Sorting
Source
Katalog centralny
(2)
Form of Work
Książki
(2)
Publikacje informacyjne
(2)
Status
available
(2)
Branch
Wypożyczalnia Główna
(2)
Year
2000 - 2009
(2)
Time Period of Creation
2001-
(2)
Country
Poland
(2)
Language
Polish
(2)
Subject
Dziedzictwo kulturowe
(2)
Kuchnia regionalna
(2)
Lista produktów tradycyjnych
(2)
Produkt regionalny
(2)
Subject: time
2001-
(2)
Subject: place
Polska
(2)
Genre/Form
Katalog
(2)
Domain
Etnologia i antropologia kulturowa
(2)
Gospodarka, ekonomia, finanse
(2)
Kulinaria
(2)
Rolnictwo i leśnictwo
(2)
2 results Filter
Book
In basket
Przedstawiamy Państwu katalog polskich produktów, które zostały wpisane na Listę Produktów Tradycyjnych prowadzoną przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz Marszałków Województw. Lista ta została utworzona na mocy ustawy z dnia 17grudnia 2004 roku o rejestracji i ochronie nazw i oznaczeń produktów rolnych i środków spożywczych oraz o produktach tradycyjnych.
Znajdują się na niej produkty wytwarzane za pomocą metod tradycyjnych, czyli stosowanych od co najm niej 25 lat. Jednak większość z nich jest wytwarzana według receptur przekazywanych od wieków z pokolenia na pokolenie. Polska posiada wiele specyficznych wyrobów, które są wyrazem wielowiekowej tradycji kuchni polskiej, przyczyniając się jednocześnie do zwiększenia atrakcyjności terenów wiejskich, rozwoju agroturystyki i turystyki wiejskiej.
Prowadzenie Listy Produktów Tradycyjnych ma na celu zidentyfikowanie jak największej liczby wytwarzanych w całej Polsce specjałów. W Unii Europejskiej takie produkty cieszą się bardzo dużym zainteresowaniem. Unijni konsumenci chętnie kupują żywność najwyższej jakości, która jednocześnie charakteryzuje się tradycyjnym i metodami produkcji z lokalnych surowców. Idea produktów tradycyjnych jest bliska także Polakom, którzy na rynku zdominowanym przez produkty masowe, szukają wyrobów wyjątkowych i niepowtarzalnych. Tradycyjna polska żywność z całą pewnością może spełnić oczekiwania nawet najbardziej wymagających konsumentów.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia Główna
There are copies available to loan: sygn. 365485 (1 egz.)
Book
In basket
Przedstawiamy Państwu katalog polskich produktów, które zostały wpisane na Listę Produktów Tradycyjnych prowadzoną przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz Marszałków Województw. Lista ta została utworzona na mocy ustawy z dnia 17grudnia 2004 roku o rejestracji i ochronie nazw i oznaczeń produktów rolnych i środków spożywczych oraz o produktach tradycyjnych.
Znajdują się na niej produkty wytwarzane za pomocą metod tradycyjnych, czyli stosowanych od co najm niej 25 lat. Jednak większość z nich jest wytwarzana według receptur przekazywanych od wieków z pokolenia na pokolenie. Polska posiada wiele specyficznych wyrobów, które są wyrazem wielowiekowej tradycji kuchni polskiej, przyczyniając się jednocześnie do zwiększenia atrakcyjności terenów wiejskich, rozwoju agroturystyki i turystyki wiejskiej.
Prowadzenie Listy Produktów Tradycyjnych ma na celu zidentyfikow anie jaknajwiększej liczby wytwarzanych w całej Polsce specjałów. W Unii Europejskiej takie produkty cieszą się bardzo dużym zainteresowaniem. Unijni konsumenci chętnie kupują żywność najwyższej jakości, która jednocześnie charakteryzuje się tradycyjnym i metodami produkcji z lokalnych surowców. Idea produktów tradycyjnych jest bliska także Polakom, którzy na rynku zdominowanym przez produkty masowe, szukają wyrobów wyjątkowych i niepowtarzalnych. Tradycyjna polska żywność z całą pewnością może spełnić oczekiwania nawet najbardziej wymagających konsumentów.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia Główna
There are copies available to loan: sygn. 365484 (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again