Sorting
Source
Katalog centralny
(3)
Form of Work
Książki
(3)
Poradniki i przewodniki
(2)
Status
available
(3)
Branch
Wypożyczalnia Główna
(3)
Author
Adamczewska Barbara
(1)
Jachowska Halina
(1)
Pacer Renata
(1)
Year
2000 - 2009
(3)
Time Period of Creation
2001-
(2)
Country
Poland
(3)
Language
Polish
(3)
Subject
Kanapki i przekąski
(1)
Obiad
(1)
Potrawy jarskie
(1)
Potrawy mięsne
(1)
Potrawy z ryb i owoców morza
(1)
Genre/Form
Przepisy kulinarne
(2)
Domain
Kulinaria
(2)
3 results Filter
Book
In basket
Drugie dania / Barbara Adamczewska. - Warszawa : Prószyński i S-ka, 2003. - 94, [1] strona : ilustracje kolorowe ; 21 cm.
(Encyklopedia Gotowania)
Indeks.
Co ugotować na obiad? To pytanie zadają sobie zarówno doświadczone, jak i debiutujące gospodynie domowe. Aby zaoszczędzić Państwu czasu i rozterek, autorka dzieli się swoim doświadczeniem kulinarnym i przedstawia kilkadziesiąt scenariuszy obiadowych. Zawierają one nie tylko potrawę główną, ale i uzupełniające ją dodatki. Wszystkie niezwykle smaczne, niektóre sięgają do źródeł tradycyjnych, inne współczesnych. Znajdą tu Państwo m.in. receptury na rybę duszoną z pomidorami, bitki z pieczarkami czy też pieczone żeberka z porami w sosie winegret.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia Główna
There are copies available to loan: sygn. 350873 (1 egz.)
Book
In basket
Pyry, ziemniaki, kartofle / Halina Jachowska. - Warszawa : Prószyński i S-ka, cop. 2006. - 94, [2] s. : il. kolor. ; 21 cm.
(Encyklopedia Gotowania 17.)
Indeks.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia Główna
There are copies available to loan: sygn. 297474 (1 egz.)
Book
In basket
Przystawki / Renata Pacer. - Warszawa : Prószyński i S-ka, 2003. - 92, [3] strony : ilustracje kolorowe ; 21 cm.
(Encyklopedia Gotowania)
Indeks.
O jedzeniu można mówić w nieskończoność. Właśnie dlatego postanowiliśmy wydać nową serię kulinarną, poświęconą tej jakże radosnej stronie życia. Pierwsza książka dotyczy dań popularnie zwanych zakąskami. Autorka, która nie ukrywa, że jej hobby to kuchnia, odkrywa przed czytelnikami tajniki dań, które są jej autorstwa. I tak bigosik z krewetek czy śledź w zalewie śliwkowo-oliwkowej dostarczą Państwu niezapomnianych doznań smakowych i przyczynią się do poszukiwania własnych szaleństw kulinarnych.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia Główna
There are copies available to loan: sygn. 350874 (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again