Sorting
Source
Katalog centralny
(1)
Form of Work
Książki
(1)
Status
available
(1)
Branch
Wypożyczalnia Główna
(1)
Author
Marcinek Roman (1962- )
(1)
Próchniewicz Dorota
(1)
Year
2010 - 2019
(1)
Country
Poland
(1)
Subject
Kuchnia kaszubska
(1)
Subject: time
1201-1300
(1)
1301-1400
(1)
1401-1500
(1)
1501-1600
(1)
1601-1700
(1)
1701-1800
(1)
1801-1900
(1)
1901-2000
(1)
2001-
(1)
Subject: place
Kaszuby
(1)
Genre/Form
Książka kucharska
(1)
1 result Filter
Book
In basket
(Polska Kuchnia Regionalna)
Po chłopsku, ale na bogato - kuchnia kaszubska ma w repertuarze wiele dań, których nie spotyka się w innych regionach: kaczkę pomorską faszerowaną kaszą, jabłkami, śliwkami, ferkase z kury, podanej z ryżem na słodko, bigos z wiśniami, smażone i marynowane śledzie... Znane w całej Polsce są kaszubskie ogórki, konserwowane z papryką i marchewką. Ulubionym mięsem Kaszubów była gęsina, warto wypróbować przepis na świąteczną gęś. Na co dzień królowały na stołach ryby - było pod dostatkiem i tych morskich, i słodkowodnych, bo rzek i jezior też na Kaszubach nie brakuje...
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia Główna
There are copies available to loan: sygn. 339702 (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again