Sorting
Source
Katalog centralny
(3)
Form of Work
Książki
(3)
Poradniki i przewodniki
(2)
Albumy i książki artystyczne
(1)
Publikacje informacyjne
(1)
Status
available
(2)
Branch
Wypożyczalnia Główna
(2)
Czytelnia BG
(2)
Author
Gajos Grzegorz (1970- )
(1)
Kurowska Joanna
(1)
Kędzia Ewelina (1996- )
(1)
Piątek Emilia
(1)
Sikora Marta
(1)
Year
2020 - 2025
(2)
2010 - 2019
(1)
Time Period of Creation
2001-
(3)
Country
Poland
(3)
Language
Polish
(3)
Subject
Galeria Sztuki Współczesnej (Opole)
(1)
Kuchnia regionalna
(1)
Kuchnia wegańska
(1)
Kuchnia śląska
(1)
Niewidomi
(1)
Osoby niedowidzące
(1)
Osoby z niepełnosprawnością fizyczną
(1)
Pies asystujący
(1)
Pies przewodnik
(1)
Praca dyplomowa
(1)
Sztuka polska
(1)
Wydział Sztuki (Uniwersytet Opolski)
(1)
Wystawy sztuki
(1)
Subject: time
2001-
(1)
Subject: place
Górny Śląsk
(1)
Opole (woj. opolskie)
(1)
Genre/Form
Publikacja bogato ilustrowana
(2)
Katalog wystawy
(1)
Książka kucharska
(1)
Poradnik
(1)
Praca dyplomowa
(1)
Praca licencjacka
(1)
Przepisy kulinarne
(1)
Domain
Kulinaria
(1)
Kultura i sztuka
(1)
Opieka nad zwierzętami i weterynaria
(1)
3 results Filter
Book
In basket
Dyplom licencjacki artystyczny wykonany pod kierunkiem dr hab. Magdaleny Hlawacz, prof. UO.
Książka poświęcona jest specyficznej pracy psów przewodników, asystującym osobom niewidomym i słabowidzącym. Zależało mi na rzetelnym przedstawieniu ich ważnej roli w życiu ludzi, którym towarzyszą, pokazaniu ich niezwykłych zalet. Chciałam też uświadomić czytelnikom, jak wiele obowiązków spoczywa na tych zwierzętach, a także na osobach zajmujących się szkoleniem i opieką nad nimi. (Autorka)
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia Główna
There are copies available to loan: sygn. 396983, 402924 (2 egz.)
Book
In basket
Dyplom magisterski artystyczny wykonany pod kierunkiem dr hab. Magdaleny Hlawacz, prof. UO.
Ilustracje na wyklejkach. Na odładce i stronie tytułowej: RoslinnieJemy.
„Kuchnia Górnego Śląska powszechnie kojarzy sie z obfitymi posiłkami - tłustymi i mięsnymi. Ponieważ urodziłam się w tym regionie i jednocześnie jestem wegetarianką, postanowiłam odczarować rodzime, śląskie dania. Mój dyplom - ilustrowana książka kucharska - proponuje roślinne zamienniki tradycyjnej kuchni. To 15 przepisów wyrastających z ducha Górna Śląska, ale różnych od stereotypowego półmiska rodziny z Pyskowic czy Mikołowa. Projekt został zrealizowany we współpracy z Kampanią RoślinnieJemy, prowadzoną przez organizację Otwarte Klatki". (Ewelina Kędzia)
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
Wypożyczalnia Główna
There are copies available to loan: sygn. 23679 ŚM (1 egz.)
Czytelnia BG
Copies are only available in the library: sygn. 23678 Ś (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia BG
Copies are only available in the library: sygn. 22760 Ś (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again